neděle 5. února 2012

Tvarohové dortíky s Oreo


Jestli jste stejně jako já podlehli sušenkám Oreo, tak toto je ideální dezert právě pro Vás. Nejenže se křupavé čokoládové sušenky skvěle doplňují s nakyslým tvarohem, ale navíc je příprava úžasně jednoduchá a rychlá, takže dezert klidně stihnete udělat i k dnešnímu obědu. Inspirací byl recept Oreo Cookies and Cream Cheesecakes od Marthy Stewart.

Suroviny na 6 dortíků
500 g měkkého tvarohu
8 sušenek Oreo
60 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
1 vejce
6 g bramborového škrobu
špetka soli


Nejdříve si připravíme zapékací misky. Do šesti zapékacích misek vložíme papírové košíčky na muffiny nebo pečicí papír. Na dno každé misky položíme jednu sušenku Oreo.

Tvaroh (nejlépe třikrát pomletý na masovém mlýnku) rozmícháme s cukrem, vejcem, solí a škrobem. Tvarohovou směsí naplníme všechny misky. Ty naskládáme na hlubší plech, vlijeme na něj horkou vodu tak, aby sahala do poloviny výšky misek.

Pečeme 25 až 30 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Po upečení dortíky necháme vychladnout. Před podáváním je posypeme zbývajícími nadrobenými sušenkami.



8 komentářů:

Alizia řekl(a)...

Mňam, jdu do toho! Sice ne kvůli těm sušenkám, ale tvarohu, ten já fakt můžu :-) Cheescaky na všechny způsoby prostě miluju. Jen ještě sehnat ty malé zapékací misky :-)

http://mamou-stylove.blogspot.com/

Maryna řekl(a)...

Místo zapékacích misek se dá použít třeba forma na muffiny nebo samonosné papírové košíčky, ale to potom nedoporučuji péct ve vodní lázni :-)

Anonymní řekl(a)...

Musi tam byt ta voda kdyz to budu mit ve forme na muffiny a nemam hlubsi plech?

Maryna řekl(a)...

Ano, musí, tvaroh se tak peče rovnoměrněji a nepopraská na povrchu, prosím.

Anonymní řekl(a)...

Ikdyz mam tu silikonovou nadobu? Dekuji za odpoved a za radu :))

Maryna řekl(a)...

Netuším, jakou máte formu, ale pro všechny cheesecaky je důležité, aby bylo v troubě vlhko. Nejlépe je péct přímo ve vodní lázni. Pokud to nejde, tak dát alespoň na spodní příčku plech s vodou.

Anonymní řekl(a)...

Dekuju za odpoved :)

Anonymní řekl(a)...

A nebo obaly po pastikach, dělala jsem v nich mufiny. Vleze se jich vedle sebe vic na plech, nez do originálních muffino plechu :-) Vlaďka