neděle 26. února 2012

Jablečné kapsy



Jednoduchý a rychlý dezert, tedy pokud použijete kupované listové těsto. Můžete si vyrobit také domácí, návod na jeho výrobu krok za krokem najdete zde, zabere to sice více času, ale skvělý labužnický zážitek vám to vynahradí. Těsto voní máslem, je křehké a krásně lístkuje.

Suroviny na 10 kusů
500 g listového těsta
3 větší jablka
50 g krupicového cukru
20 g hladké mouky
60 g rozinek
citronová kůra z 1 citronu
šťáva z půlky citronu
1 vejce

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a na krájíme na malé kostičky. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Přimícháme k nim citronovou kůru, cukr, rozinky a hladkou mouku.



Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm a rozkrájíme jej na 10 čtverců o straně 12 cm. Na každý čtverec položíme jednu lžíci jablečné náplně. Dva okraje těsta potřeme vejcem rozšlehaným s jednou lžičkou vody a těsto přehneme tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje těsta k sobě dobře přitlačíme, aby se spojily, a hroty vidličky vytvoříme ozdobný kraj.

Připravené kapsy položíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 220°C na střední příčce trouby.

Upečené kapsy můžeme polít cukrovou polevou, kterou připravíme z moučkového cukru a 1 lžíce citronové šťávy nebo vlažné vody.



1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Dnes je zkusím.. vypadají fantasticky :-)