Suroviny na 10 kusů
500 g listového těsta
3 větší jablka
50 g krupicového cukru
20 g hladké mouky
60 g rozinek
citronová kůra z 1 citronu
šťáva z půlky citronu
1 vejce
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a na krájíme na malé kostičky. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Přimícháme k nim citronovou kůru, cukr, rozinky a hladkou mouku.
Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm a rozkrájíme jej na 10 čtverců o straně 12 cm. Na každý čtverec položíme jednu lžíci jablečné náplně. Dva okraje těsta potřeme vejcem rozšlehaným s jednou lžičkou vody a těsto přehneme tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje těsta k sobě dobře přitlačíme, aby se spojily, a hroty vidličky vytvoříme ozdobný kraj.
Připravené kapsy položíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 220°C na střední příčce trouby.
Upečené kapsy můžeme polít cukrovou polevou, kterou připravíme z moučkového cukru a 1 lžíce citronové šťávy nebo vlažné vody.
1 komentář:
Dnes je zkusím.. vypadají fantasticky :-)
Okomentovat