Suroviny na těsto
450 g hladké mouky
1 vejce
115 ml kokosového mléka
115 ml polotučného mléka
25 g strouhaného kokosu
50 g moučkového cukru
40 g másla
½ lžičky soli
5 g sušeného droždí
Všechny suroviny by měly být v pokojové teplotě, necháme je tedy vytažené asi hodinu předem. Máslo rozpustíme a necháme trochu prochladnout.
Suroviny odvážíme do jedné mísy a vypracujeme z nich ručně nebo pomocí robota hutné, ale elastické těsto. V robotu se těsto hnětlo asi 10 minut. Mísu přikryjeme utěrkou a postavíme ji na teplejší místo bez průvanu, kde necháme těsto 1 ½ hodiny kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na 12 rovnoměrných dílů. Z každého dílu vyválíme váleček dlouhý asi 40 cm. Váleček smotáme do tvaru šneka, jeho konec zahneme pod spodní část housky. Houstičky položíme na plech vyložený pečicím papírem, plech přikryjeme utěrkou a opět necháme 45 minut kynout na teplejším místě.
Suroviny na potření
40 g másla
třtinový cukr
Vykynuté houstičky potřeme rozpuštěným máslem a posypeme třtinovým cukrem. Dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 220°C.
5 komentářů:
Neuvěřitelná dobrota. Nic lepšího jsem ke snídaní ještě nejedl.
Prosím 6 ks zítra k snídani, marméládu si koupím :)
Laskominy se moc omlouvají, ale dodávky do Prahy ještě nezajišťujeme. :-)
Dva vypečené kousky zrovinka teď leží na stole, ale musela byste si dojet do Brna, pani Jano.
Měla bych na ně velikou chuť, ale nemám kokosové mléko, škoda.a
Okomentovat