Suroviny
2 vyzrálá manga
300 g smetany ke šlehání
Obě manga oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu z jednoho a půl manga rozmixujeme na pyré. Dužinu z poloviny manga nakrájíme na menší kostičky. Pyré i kostičky uložené zvlášť dáme chladit minimálně na 12 hodin do ledničky. Stejnou dobu necháme v ledničce i smetanu.
Z vychlazené smetany ušleháme šlehačku a zamícháme do ní pyré z manga.
Směs nalijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu. Minutu před koncem míchání zmrzliny do zmrzlinovače přihodíme nakrájené kousky manga.
Hotovou zmrzlinu můžeme ihned podávat nebo ji dáme do uzavíratelné nádoby a do mrazničky. Zmrzlina je tvrdší, proto je potřeba ji z mrazničky vytáhnout minimálně 15 minut před podáváním.
2 komentáře:
Ani som nevedela, že vôbec existuje nejaký dyňový olej :-). Hm...ešte sa musím veľa učiť :-). Mango milujem, takže túto zmrzlinku vyskúšam. Pekný večer.
Horko + sluníčko= nutně musí přijít chuť na zmrzlinu !!! ....a na tuto se mi sbíhají sliny :-)))
Okomentovat