Suroviny na crumble
zahradní ovoce (rybíz, angrešt, maliny, meruňky, třešně, višně...)
3 až 4 lžíce krupicového cukru
Drobenka
2 lžíce hladké mouky
2 vrchovaté lžíce másla
1 lžíce krupicového cukru
Hliníkovou misku o objemu přibližne 500 ml naplníme ovocem, posypeme krupicovým cukrem (množství podle toho, jak je ovoce kyselé) a dáme na gril nebo na rošt nad ohněm. Během grilování si připravíme drobenku, smícháme mouku s cukrem, můžeme přidat i drcené blanšírované mandle nebo skořici, a máslo. Krátce promneme v rukou, aby se vytvořily hrudky.
Drobenkou posypeme ovoce v misce a dále grilujeme, dokud ovoce nepustí šťávu a drobenka jí nenasákne, cca 10 minut. Na roštu na ohni bylo vše rychlejší.
Podáváme teplé, můžete přidat zmrzlinou či šlehačku.
2 komentáře:
MŃam, Marynko, to vypadá sladce, jednoduše a chutně. příští grilovačku vyzkouším. Moc tě zdravím .... Marki
Ahoj Marki, určitě zkus, u nás to byl v létě hit!
Okomentovat