Na 25 ks sušenek potřebujeme
100 g hladké mouky
70 g dýňové mouky
100 g vychlazeného másla
80 g sýru Gorgonzola
20 g sušených rajčat (nenaložených v oleji)
špetka soli
Gorgonzolu nastrouháme na struhadle na hrubo a rajčata nakrájíme na malé kousky. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme váleček o ∅ 3,5 cm. Ten zabalíme do potravinářské fólie a dáme jej na 30 minut do mrazničky.
Vychlazené těsto nakrájíme na půlcentimetrová kolečka. Klademe je v nevelkých rozestupech od sebe na pečicím papírem vyložený plech. Hroty vidličky můžeme na sušenkách vytvořit ozdobné šrafování. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 160°C s horkovzduchem. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
V uzavřené nádobě vydrží až 14 dnů.
Vychlazené těsto nakrájíme na půlcentimetrová kolečka. Klademe je v nevelkých rozestupech od sebe na pečicím papírem vyložený plech. Hroty vidličky můžeme na sušenkách vytvořit ozdobné šrafování. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 160°C s horkovzduchem. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
V uzavřené nádobě vydrží až 14 dnů.
Žádné komentáře:
Okomentovat